Maria Johansdotter – En sann historie om en transperson i Karl den tolvtes Sverige

Arrangementsinformasjon
Default file 1484687374

Nøkkelharpespilleren og transpersonen Maria Johansdotter lever sitt liv som Magnus Johansson i Karl XIIs Sverige. Magnus forelsker seg i Anna Andersdotter og de planlegger å gifte seg. Men trusselen om at Magnus’ biologiske kjønn skal avsløres vokser, og når presten får rede på sannheten setter han ut en diabolsk felle.

Maria Johansdotter er en fengslende historie om lidenskap, svik og dødelig vennskap. Forestillingen bygger på tre rettsprotokoller fra 1705 og 1706, som musikeren Anders Peev og fortelleren Johan Theodorsson (Musikteater Unna) har gravd frem fra Riksarkivets samlinger og bearbeidet for scenen. På scenen står Theodorsson og Peev med to nøkkelharper og to stoler – og en sann, gripende historie om et liv.

****
Johan Theodorsson er en dramatisk og følsom fortellerkunstner med forestillinger for både barn og voksne. Hans materiale spenner over historiske hendelser, sagaer og eget liv. Han forteller på festivaler, teatre, skoler, museer – både solo og i forskjellige samarbeid, som for eksempel Musikteater Unna med folkemusikeren Anders Peev. Theodorsson arbeider også med opplæring av lærere i bruken av fortellerkunst som pedagogisk verktøy i skolen.

Anders Peev er musiker, komponist og lydtekniker. Hans instrument er nøkkelharpe, lutt og elgitar. Anders beveger seg lett mellom folkemusikk, rock, metal, tidigmusikk og tradisjonelle stiler fra Balkan og Midtøsten. Han spiller med den svenske folkemusikkduoen Anda, den tyrkiske musikeren Hakan Vreskala og den samiske joikeren, sangeren og trekkspilleren Nina Nordvall Vahlberg. Peev skriver også filmmusikk.


Fortellerfestivalen viser det ypperste av nasjonal og internasjonal muntlig fortellerkunst. Fra myter, sagn og eventyr, jeg-fortellinger, akademiske, abstrakte, musikalske, poetiske og rytmiske utrykk. Fortellerfestivalen presenterer muntlige fortellere i alle støpninger; diktere, slampoeter, beatboxere, skuespillere, scenekunstnere og samfunnsdebattanter.

fortellerfestivalen
fortellerkunst
storytelling
sentralen
ff2017

Ansvarsfraskrivelse

Fortellerfestivalen er ikke forpliktet til å refundere kjøpt billett eller erstatte tapt billett.

Med forbehold om trykkfeil og endring i programmet.

Ved avlysning av arrangement, står Fortellerfestivalen ikke ansvarlig for å refundere billetten men er pliktig til å erstatte det avlyste arrangementet med et lignende alternativ.

Ved forsinket ankomst refunderes billetten ikke.