Valgt det...- Beathe Frostad & Astrid Elise Sæterøy

Arrangementsinformasjon
Default file 1488800565

Valgt det… Noen er lokket, lurt og solgt på menneskemarkedet – og noen har valgt det selv…

… eller har de det? Ifølge FN er menneskehandel verdens nest største illegale økonomi, kun slått av våpenhandel. Kvinner og barn er mest utsatt i et marked styrt av tilbud og etterspørsel. Og det drives menneskehandel i Norge i dag! Valgt det… er en gripende forestilling om jenter med håp og drømmer. Personlige historier veves sammen med harde fakte til en forestilling som skaper debatt samtidig som den gir ofrene for menneskehandel et ansikt.

Beathe Frostad
og Astrid Elise Sæterøy har jobbet ut fra spørsmålet: «Hva er et fritt valg?» og lest rapporter, intervjuer, rettsprotokoller, snakket med politiet, krisesentra, hjelpeapparatet, advokater, journalister og ofre. 

Forestillingen er utviklet i samarbeid med regissør Aslak Moe og dramaturg Marianne Sævig.

”Valgt det.. er den viktigste forestillingen jeg har gjort noen sinne..”  Beathe Frostad


****

Beathe Frostad er blant de profesjonelle fortellerteaterskuespillerne i Norge med lengst erfaring i å fortelle for voksne, ungdom og barn. Hun har gjestet festivaler i inn- og utland, og har turnert fra Aust-Agder i sør til Finnmark i nord med flere forestillinger, blant annet for Den Kulturelle Skolesekken. Beathe var også aktuell i forestillingen Hva skriver de hjem om? – en forestilling om menneskehandel, som først og fremst tok for seg tekstilindustrien og det moderne forbrukersamfunnets rolle i dette.

Astrid Elise Sæterøy er frilansskuespiller. Hun har vært med på festivaler i inn og utland, og har turnert med friteatergruppene De onde halvsøstrene, Grimsborken, Teater Joker og Gorgon Produksjoner. Astrid Elise har også vært med på flere produksjoner for Den Kulturelle Skolesekken, blant andre Skreddersydd Prøysen, Djeveltanna og figurteaterforestillingen Sterk gutt, soloforestillingen En grimm halvtime og maskeforestillingen Den sorte høna.


Fortellerfestivalen viser det ypperste av nasjonal og internasjonal muntlig fortellerkunst. Fra myter, sagn og eventyr, jeg-fortellinger, akademiske, abstrakte, musikalske, poetiske og rytmiske utrykk. Fortellerfestivalen presenterer muntlige fortellere i alle støpninger; diktere, slampoeter, beatboxere, skuespillere, scenekunstnere og samfunnsdebattanter.


fortellerfestivalen
fortellerkunst
storytelling
sentralen
ff2017

Ansvarsfraskrivelse

Fortellerfestivalen er ikke forpliktet til å refundere kjøpt billett eller erstatte tapt billett.

Med forbehold om trykkfeil og endring i programmet.

Ved avlysning av arrangement, står Fortellerfestivalen ikke ansvarlig for å refundere billetten men er pliktig til å erstatte det avlyste arrangementet med et lignende alternativ.

Ved forsinket ankomst refunderes billetten ikke.