Madonna / Bitch / Imam

Arrangementsinformasjon
Default file 1484695455


De religiøse bildene av hva en kvinne er, merkelappene som klistres på, sitter dypt i kulturen vår.

Fortellerfestivalen presenterer fortellinger om dem vi kaller madonna, bitch og imam. - og om makt.

Sherin Khankan - nordens første kvinnelige imam, forteller sin historie om veien frem til å være feminist, muslim og ha etablert en egen moske for kvinner. 

Forestillingen avsluttes med en dialog.

 

Metallurgi - Av Heidi Dahlsveen

Metallurgi betyr opprinnelig metallarbeider og i denne fortellingen av Heidi Dahlsveen henviser det både til kvinnen som smykker seg og som deltar i krig. Gjennom fortelling om den norrøne disen Frøya løfter hun fram perspektiver på kvinnens rolle i konflikter.


Maria i Koranen –  av Mehda Zolfaqari

Fortellingen om jomfru Maria som gikk inn i tempelet der kvinner hadde adgang forbudt
Det finnes det gyldne moskeer med turkise kupler som hvileplass til de hvite duene, minareter som stiger til himmelen og inngangsporter med dørhammere formet etter den hellige Fatimas hånd. I det man tar av seg på bena og går inn kjenner man de kjølige marmorsteinene under sine føtter. Men Zolfaqari selv har ikke alltid adgang til disse moskérommene – de er forbeholdt menn. Men det var en gang en kvinne som for lenge siden våget å sette ned foten sin på et sted som var forbudt for kvinner…

I en verden der spesielt religiøse tekster har blitt tolket av menn, tar Mehda på seg kvinnelige briller og forteller. Og der religion har vært kilden til splittelser og strid, bruker Mehda fortellinger fra Koranen i dialog – og forsoningsarbeid. 

Sherin Khankan: Jeg er imam - jeg er kvinne - jeg er feminist.
Sherin Khankan – nordens første kvinnelige imam – forteller sin historie om veien frem til å være feminist, muslim og å ha etablert en egen moske for kvinner.


Fortellerfestivalen viser det ypperste av nasjonal og internasjonal muntlig fortellerkunst. Fra myter, sagn og eventyr, jeg-fortellinger, akademiske, abstrakte, musikalske, poetiske og rytmiske utrykk. Fortellerfestivalen presenterer muntlige fortellere i alle støpninger; diktere, slampoeter, beatboxere, skuespillere, scenekunstnere og samfunnsdebattanter.

fortellerfestivalen
fortellerkunst
storytelling
sentralen
ff2017

Ansvarsfraskrivelse

Fortellerfestivalen er ikke forpliktet til å refundere kjøpt billett eller erstatte tapt billett.

Med forbehold om trykkfeil og endring i programmet.

Ved avlysning av arrangement, står Fortellerfestivalen ikke ansvarlig for å refundere billetten men er pliktig til å erstatte det avlyste arrangementet med et lignende alternativ.

Ved forsinket ankomst refunderes billetten ikke.